Prima pagina    Downloads
Librarie virtuală

Afiseaza toate produsele
Arata cosul
Cosul dvs. este gol.

Editura Alexandria a publicat primul volum al seriei Terramare (Earthsea) de Ursula K. Le Guin: Un vrăjitor din Terramare (A Wizard of Earthsea).


Cereţi cartea în librăria dvs. sau cumpăraţi-o de la noi!

Ultimele noutati PDF Print E-mail

Prețuri cu reducere la Editura Alexandria:

Un vrăjitor din Terramare - Coperta faţă Mormintele din Atuan - Coperta faţă Cel mai îndepărtat ţărm Tehanu De partea întunecată a Soarelui Lung Lacul Soarelui Lung

39 RON

35 RON

31 RON

28 RON

29,6 RON

26 RON

39 RON

35 RON

33 RON

30 RON

39 RON

35 RON
Tehanu - Coperta faţă

Vom fi prezenţi la Târgul de carte Gaudeamus de la Bucureşti, în perioada 18-22 Noiembrie, când vom lansa al patrulea volum al seriei Terramare: Tehanu, de Ursula K. Le Guin, tradus în limba română de Ștefan Ghidoveanu și Cristina Ghidoveanu.


Ursula K. Le Guin nu este un autor oarecare. Opera ei – imensă – a fost recompensată de breasla scriitorilor sau de cititori în nenumărate rânduri (doar câteva din acestea ar fi: cinci premii Hugo, șase premii Nebula, două premii World Fantasy și două-zeci și unu premii Locus). O căutare rapidă pe librăriile online de limbă engleză ne arată cel puțin zece lucrări de critică literară dedicate autoarei. Seria Terramare – a cărei prima carte apare în 1968, ultima fiind publicată în 2001 – este una din seriile clasice ale fantasy-ului, alături de Stăpânul Inelelor sau Narnia.


„Părul copilei era fin, cald, cu miros dulce. Stătea ghemuită în căldura brațelor lui Tenar, visând. Ce greșeală putea ea să fie? Nedreptățită, vătămată dincolo de orice îndreptare, dar nu o greșeală. Nu era pierdută, nu era pierdută, nu era pierdută... Tenar o strânse în brațe, rămânând nemișcată, și-și îndreptă gândurile spre lumina viselor sale, spre abisurile de aer sclipitor, spre numele dragonului, spre numele stelei, Inima Lebedei, Săgeata, Tehanu.”


„— Un hoț și chiar mai rău, spui, dar calomnia nu costă mult, iar limba unei femei e mai rea ca orice hoț. Vii aici sus și semeni vrajbă printre muncitorii de la câmp, răspândind bârfe și minciuni, sămânța de dragon pe care fiecare vrăjitoare o seamănă în urma ei. Crezi că nu știu că ești vrăjitoare? Când am văzut drăcușorul acela respingător care se agață de tine, crezi că n-am știut cum a fost zămislit, și pentru ce scopuri? A făcut bine omul care a încercat să distrugă acea creatură, dar treaba ar trebui terminată. M-ai sfidat o dată, peste trupul bătrânului vrăjitor, și m-am abținut să te pedepsesc atunci, de dragul lui și în prezența altora. Dar acum ai mers prea departe, și te previn, femeie! N-o să-ți îngădui să pui piciorul pe această moșie. Și dacă treci peste voința mea, sau îndrăznești fie și doar să-mi mai vorbești vreodată, o să pun să fii alungată din Re Albi, fugărită de pe Overfell cu câinii pe urmele tale. M-ai înțeles?

— Nu — replică Tenar. — N-am înțeles niciodată oameni ca tine.”

0,207879
Cel mai îndepărtat ţărm  - Coperta faţă

Al treilea volum al seriei Terramare (Earthsea): Cel mai îndepărtat țărm (The Farthest Shore) a fost publicat.Puteţi citi un fragment din carte la:

Fragment din Cel mai îndepărtat țărm


"Cel mai îndepărtat ţărm" a câştigat în 1973 National Book Award la categoria Carte pentru copii. A fost nominalizată în acelaşi an şi la Mythopoeic Fantasy Award, categoria Literatură pentru adulţi. După cum arată şi aceste premiu şi nominalizare este vorba de o carte care poate fi citită de copii de la 12 ani în sus cât şi de adulţi.


O promisiune învăluie lumea insulelor şi a mării. Este o promisiune a vieţii veşnice pe care o aud magicienii, cântăreţii, oamenii înzestraţi cu putere şi care îi face să-şi piardă interesul pentru viaţă iar lucrurile o iau razna pe întregul tărâm: "Am zburat peste Kaltuel înapoi spre nord şi peste Toringates. Pe Kaltuel am văzut cum sătenii omorau un copil pe o piatră de altar, iar la Ingat am văzut un vrăjitor ucis cu pietre de orăşeni. Crezi că o să mănânce copilul, Ged? O să se întoarcă vrăjitorul din moarte şi-o să arunce şi el cu pietre în orăşenii lui?"

Ged Soimanul - Arhimag, vrăjitor şi lord al dragonilor - porneşte într-o călătorie periculoasă, însoţit de Arren, tânărul Prinţ al Enladului pentru a restabili echilibrul lumii.

Împreună vor ajunge la cel mai îndepărtat ţărm iar de acolo întunericul îi va atrage chiar mai departe...
Editura Alexandria a publicat cartea de colorat pentru copii Povestea puilor de raţă.

În curte, la mătuşa Mărioara,

Nouă pui de raţă, veseli, măcăiau;

În soarele călduţ de primăvară,

După gâze-n iarbă alergau.


Nouă pui de raţă, păpădii în fugă,

Nu luau în seamă cloşca înfoiată

Doar când îi chema se grăbeau să ajungă,

Primii să-şi servească masa în poiată.


Un vulpoi din crângul nu prea-ndepărtat,

Veni dând târcoale pe sub gardul nou.

Puii cei de raţă i-ar fi vrut îndată

Pentru trei vulpiţe să îi dea cadou.


Într-o zi Şfichi Alb, vulpoiul viclean,

Poreclit aşa c-avea alb în coadă,

Se-apucă de treabă după un tăpşan,

Şi săpă sub gard, nimeni să nu-l vadă.
Editura Alexandria a publicat volumul al doilea al seriei Soarelui Lung (Book of the Long Sun): Lacul Soarelui Lung (Lake of the Long Sun) de Gene Wolfe.


Pentru un fragment din carte mergeti la Fragment din Lacul Soarelui Lung
De partea întunecată a Soarelui Lung - Coperta faţă

Editura Alexandria a publicat primul volum al seriei Soarelui Lung (Book of the Long Sun): De partea întunecată a Soarelui Lung (Nightside the Long Sun) de Gene Wolfe.


Gene Wolfe este cel mai mare scriitor al limbii engleze în viaţă. Daţi-mi voie să repet: Gene Wolfe este cel mai mare scriitor al limbii engleze în viaţă! Vorbesc serios. Shakespeare a fost un stilist mai bun, Melville a fost mai important pentru literatura americană, iar Charles Dickens a fost mai abil la crearea personajelor. Dar între scriitorii actuali, nu există nimeni care să se apropie măcar de Gene Wolfe ca strălucire a prozei, claritate a gândirii, şi profunzime a semnificaţiei.

— Michael Swanwick

Wolfe este atât de bun încât mă lasă fără cuvinte.

— Ursula K. Le Guin


De partea întunecată a Soarelui Lung este primul volum dintr-o poveste emoţionantă şi delicată în care ne sunt prezentaţi: Silk, un preot care trece de partea răului pentru a-şi salva congregaţia, roboţi care uită şi iubesc, o întreagă populaţia care nu mai ştie de unde a plecat şi încotro se îndreaptă şi totul se desfăşoară într-o imensă navă-asteroid lansată înspre necunoscut.


[…] vă urez lectură plăcută şi, dacă vă hotărâţi să vă alăturaţi comunităţii internaţionale a fanilor lui Wolfe, noi vă aşteptăm cu braţele deschise (şi cu o mulţime de teorii revoltătoare).

Urth.net

— Michael Andre-DriussiPuteţi citi un fragment din carte la:

Fragment din De partea întunecată a Soarelui Lung
Mormintele din Atuan - Coperta faţă

Editura Alexandria a publicat volumul al doilea al seriei Terramare (Earthsea): Mormintele din Atuan (Tombs of Atuan) de Ursula K. Le Guin.


„Văzu ceea ce nu mai văzuse niciodată, deşi trăise o sută de vieţi: marea peşteră boltită de sub Lespezi, ce nu fusese săpată de mâna omului, ci de puterile Pământului. Era bătută în cristale şi ornamente cu vârfuri şi filigrane de calcar alb, în care lucraseră apele subpământene, de eoni, imensă, cu acoperişul şi pereţii strălucitori, scânteietoare, delicată, încâlcită, un palat de diamante, o casă de ametist şi cristal, de unde străvechiul întuneric fusese alungat de splendoarea luminii.”


Tenar devine din fetiţa de şase ani, Mare Preoteasă Renăscută a Mormintelor din Atuan, Mare Preoteasă a Celor Nenumiţi cu titulatura Cea Devorată. Creşte aici fără să ştie altceva decât ritualurile Mormintelor, întunericul din labirinturile de sub ele, până într-o zi când un vrăjitor din Ţinuturile Interioare ajunge la morminte.

Mormintele din Atuan ne vorbeşte despre puterea de a te schimba, de a refuza minciuna care ţi-a fost prezentată ca adevăr. Ne demonstrează un lucru pe care oamenii îl uită mereu şi mereu: că împreună şi cu dragoste se pot elibera.


Puteţi citi un fragment din carte la:

Fragment din Mormintele din Atuan
Un vrăjitor din Terramare - Coperta faţă

Editura Alexandria a publicat primul volum al seriei Terramare (Earthsea): Un vrăjitor din Terramare (A Wizard of Earthsea) de Ursula K. Le Guin.

Vă oferim un fragment din primul capitol al acestui roman, împreună cu ilustraţia primului capitol.

Pentru un fragment din carte mergeţi la:

Fragment din Un vrajitor din Terramare

Next>